30 d’abril del 2012

PATROUILLE DES GLACIERS 2012

La temporada passada amb la Pierra Menta 2011 va arrencar la Grande course, el circuit de clàssiques internacionals i el 27 d'abril d'aquest any s'ha tancat amb la PDG, han sigut dues temporades, 6 curses, 14 dies de competició i uns 37.000 metres de desnivell positiu!! Hem pujat i baixat grans muntanyes dels alps i hem tingut bons i mals resultats... pero per sobre d'aixó queden les mil i una vivènces que he pogut compartir amb grans companys!!  Pinsi, Kilian, Pau Costa, Pere Plana, Nil Cardona!! espero que hagueu disfrutat tant com jo!! Merci a tots!!

Us deixo un Video resum... a mi se m'ha posat la pell de gallina al veure'l... Segurament perquè les imatges, sensacions i sentiments viscuts aqui ja formen part del meu patrimoni personal.



Aquest any a la Patruille des Glaciers hi participavem amb la selecció Catalana d'esqui de muntanya, tot un honor poder representar el nostre pais en curses internacionals a fora i més fen equip amb dos amics, en Pau i en Nil, de girona, i de l'Ski Club Camprodon... APOSTUFLANT!!!! hehehehe espero que les retallades no ens ho fotin tot enlaire...

Aquesta PdG no ha pogut ser una PdG completa, la mare naturalesa així ho ha volgut. Nosaltres no hi hem pogut fer mes... hem fet tot el possible per arribar el millor possible a la cita, ens hem entrenat a tope, hem preparat el material per l'ocasió...  Ens hem sobreposat a les dificultats que aquesta cursa ens tenia preparades: Pujar de nit la Tete Blanche per les dures rampes de les glaceres als peus del Matterhorn, aguantant el fred i el vent amb les nostres vestimentes de lycra... orientar-nos per enmig de la ventisca per arribar al Coll de Berthol encordats entre nosaltres per progressar amb seguretat per mig de les esquerdes i fer un llarg descens saltant grans banyeres de neu i esquivant roques unicament amb la llum dels nostres frontals per arrivar a Arolla amb els primers rajos de llum. Abans d'encarar la duríssima pujada al coll de Riedmatten ens paren, I no donem crèdit, les grans dificultats de la cursa ja han passat, no entenem que està passant... de seguida ens donen informacións, tot i que difuses ja que hi ha un xic de caos... es veu que hi ha hagut una allau en el recorregut!!! Buffff!!! aixo és gros!!! 4:30 dela matinada. A la baixada de riedmatten cap a la barma, a l'alçada del pas du chad just quant es disposava a passar la primera patrulla es desencadena una allau de grans dimensions que arrasa el recorregut, per sort no s'ha hagut de lamentar cap accident, pero les condicions de la muntanya obliguen a aturar-ho tot. Quant la muntanya no vol nosaltres l'únic que podem fer es respectar la seva condicio. L'explicació del que va passar allà no es fàcil, perque passi aixó en una cursa com aquesta, amb els èdis dels quals disposa, s'han d'ajuntar molts condicionants. Tot aixó va ser degut a l'Efecte Föhen, un fenomen que fa que al fons de la vall s'estanqui l'aire mentre a les capes altes una massa d'aire molt fred corri per sobre seu, amb forts vents, tu pots estar a zermatt o arolla i fa calor i zero vent, i veure el núvols de vent o cirrus movent-se amb violència... per això a la tete blanche feia fred i a arolla calor... El desencadenant de l'allau va ser aquest aire reescalfat, que va fer que tinguessim una temperatura de 8 graus de minima a 2000 metres, el mantell nival que era molt abundant degut a dues nevades molt quantioses pocs dies abans van transformar molt ràpidament i no va aguantar el pes d'aquesta neu tant humida!! el que en diem un allau de fusio. I tots us preguntareu com no van assegurar aquella zona, dons el dia abans havien estat tirant dinamita a mansalva i allò s'aguantava... fins que aques rar fenomen va canviar radicalment les condicions i va enganxar a tothom desprevingut!!! Si es que el medi hivernal no coneix a ningú, per molt entès que sigui, moltes vegàdes estem a la seva mercè ja que es impossible de predir... A la muntanya Jo l'admiro i la respecto... espero que ella fagi el mateix amb mi...

Uff!!! quina parrafada!! hahahaha si res que tenia la tarda de relax i m'he cebat a escriure... amb aquesta cursa em despedeixo de les curses amb esquis!! bàsicament perquè ja s'han acabat!! ara un mes de relax caurà!! tot i que amb la neu que hi ha no em puc permetre el luxe de penjar els esquis i algunes excursionetes bones encara cauran!! i algun dia d'aquests començar a fer calendari de curses a l'estiu!! que tinc un bon repte... de moment no abanço aconteixements!! :)

Salut i Metres!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada